Ny responsiv e-handelsplattform ökade mobilkonverteringen med 115 %

Ny responsiv e-handelsplattform ökade mobilkonverteringen med 115 %

Måndag 16 december 2013 — När Pierce valde att släppa sin nya responsiva e-handelsplattform var det givetvis med en förhoppning om öka konverteringen hos mobila besökare, men resultatet överträffade alla förväntningar.

Pierce, som driver nätbutikerna 24MX, XLmoto och Sledstore, lanserade under augusti månad sina butiker på en ny egenutvecklad e-handelsplattform. De nya butikerna har en responsiv webbdesign, vilket innebär att nätbutikernas innehåll anpassas beroende på om besökaren använder surfplatta, smartphone eller dator.

För ett år sedan kom 20 % av nätbutikernas besökare från mobila enheter, såsom smartphones eller surfplattor. På bara ett år har den andelen fördubblats till 40 % och det är en andel som hela tiden ökar. 

Enligt .SE´s undersökning Svenskarna och Internet 2013 så har allt fler smarta mobiler, två av tre använder en mobil för att koppla upp sig till internet. Ökningen har gått från 22 till 65 % på bara tre år. Även om det är positivt för alla e-handlare att fler har tillgång till mobilt internet, så tvingar det fram en anpassning av nätbutikerna, så att man kan sälja även till de mobila besökarna.

Idag använder över 40 % av våra besökare mobila enheter, det är en ökning med 100 % sedan föregående år. Andelen ser dessutom ut att öka för varje månad som går. Även om det inte är helt rättvist att jämföra konvertering från år till år, så tycker jag våra siffror talar sitt tydliga språk. Den mobila avslutfrekvensen har ökat med 115 % sedan vi lanserade den responsiva plattformen. För surfplattor har avslutfrekvensen ökat med 41 %, så även där ser vi en kraftig förbättring, säger Daniel Petersen VD för Pierce AB.

Den mobila utvecklingen går snabbt framåt, framförallt på den svenska marknaden och de e-handlare som inte hänger med kommer att få problem. För ett år sedan gjordes ca 13 % av våra kunders köp på mobila enheter, idag är den siffran ca 30 %, forsätter Daniel.

Pierce´s responsiva e-handelsplattform är utvecklad på företagets webbutvecklingskontor i Åre. Målet med den nya plattformen är att förbättra totalupplevelsen av webbutikerna oavsett webbläsare. Enkel och tydlig navigering, en snygg presentation med egenhändigt fotograferade bilder, utförliga produktbeskrivningar och aktuella lagersaldon på varje produkt är några punkter som Pierce lagt mycket vikt på.

 

Fakta Pierce AB

Grundades 2009 av Stefan Rönn och Daniel Petersen

Anställda: 55

Omsättning: 2012 128 MKR (Prognos 2013 180 MKR)

Tillväxt 2009-2013 610 %

Genomsnittlig årlig tillväxt 64 %

Marknader: Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Holland, Norge, Polen, Storbritannien, Sverige, Tyskland.

Kontor: Stockholm, Åre och Bryssel

Lager: Helsingborg Sverige, Bautzen Tyskland.

Webbutiker: www.24MX.se, www.XLmoto.se, www.sledstore.se

Hemsida: http://www.pierce-ecom.com